Χωρίς κατηγορία

Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Η Ιαπωνία είναι μια νησιωτική χώρα που αποτελείται από ένα αρχιπέλαγος 6852 νησιών. Τα τέσσερα μεγαλύτερα νησιά είναι τα Honshu, Hokkaido, Kyushu, και Shikoku και αποτελούν το 97% της έκτασης της χώρας.

Η ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Ocean Dome

Το «Ocean Dome» (όπως ονομάζεται) αποτελεί θεαματικό μέρος του συγκροτήματος «Phoenix Seagaia Resort» και είναι στην ουσία μια τεράστια «κλειστή» παραλία με άμμο (είδος λεπτού άσπρου μαρμάρου) και θαλασσινό νερό, όπου οι λουόμενοι έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το μπάνιο τους όλες τις εποχές του χρόνου! Η θερμοκρασία του νερού (που περιέχει την ιδανική ποσότητα αλατιού!), η υγρασία και ο αέρας στο χώρο ελέγχονται από high tech μηχανήματα, ενώ ένα ειδικό σύστημα δημιουργεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα μεγάλα κύματα για τους λάτρεις του σερφ.

Επιπλέον, το κτίριο όπου «στεγάζεται» η παραλία έχει τη μεγαλύτερη αναδιπλούμενη οροφή στον κόσμο, παρέχοντας σε μόνιμη βάση έναν… καταγάλανο ουρανό στους λουόμενους. Ο περιβάλλων χώρος έχει διαμορφωθεί ανάλογα, με βράχους και φοίνικες, έτσι ώστε να προσομοιάζει με κανονική εξωτερική παραλία, ενώ όλων των ειδών τα θαλασσινά σπορ είναι… διαθέσιμα! Το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει είναι… πού θα βρεις χώρο για να απλώσεις την πετσέτα σου!

Ζάνπα

Η παραλία Zanpa βρίσκεται λίγο δυτικά της κεντρικής Οκινάουα. Επισκέπτεται όχι μόνο από τους Ιάπωνες, αλλά και από διεθνείς τουρίστες. Στην παραλία υπάρχει η ευκαιρία να κάνετε οποιοδήποτε από τα θαλάσσια σπορ. Εάν βαρεθείτε με τις διακοπές σας στην παραλία, μπορείτε εύκολα να φτάσετε στο ακρωτήριο Zanpa. Στην επικράτεια του πάρκου δίπλα στην παραλία, είναι ευχάριστο να περνάτε χρόνο να κάνετε μπάρμπεκιου, να περπατήσετε και να κάνετε σπορ.

Σουισοχάμα

Η παραλία Suishohama είναι μια όμορφη παραλία στον κόλπο Wakasa στο νομό Fukui, στα βορειοδυτικά προάστια του Honshu. Τα απίστευτα γαλαζοπράσινα νερά και τα τοπία της γύρω περιοχής, που θυμίζουν περισσότερο την Καραϊβική από τις ιαπωνικές ακτές, της δίνουν ιδιαίτερη δημοτικότητα. Το όνομα της παραλίας μεταφράζεται ως «κρύσταλλο», το οποίο μαρτυρά εύγλωττα στα πολύ καθαρά και καθαρά νερά του ωκεανού, που προσελκύουν εδώ κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύτες.

ΤΑ ΗΦΑΊΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ

  • Στην Ιαπωνία βρίσκονται 110 ενεργά ηφαίστεια
  • Στην Ιαπωνία υπάρχουν συνολικά 110 ενεργά ηφαίστεια (συνολικά 192)! Οι επιστήμονες παρακολουθούν 47 από αυτά τα ενεργά ηφαίστεια λόγω πρόσφατων εκρήξεων ή παρουσιάζουν αυξημένες πιθανότητες νέας έκρηξης.

Όρος Αζούμα

Το όρος Αζούμα γνωστό και ως κοφούτζι,δηλαδή «μικρό Φούτζι»είναι ενεργό ηφαίστειο στον Νομό Φουκουσίμα της Ιαπωνίας.

ο άνω μέρος του Αζούμα έχει στρωτό σχήμα κώνου και μοιάζει με το σχήμα του όρους Φούτζι, όπως υποδηλώνει και η δεύτερή του ονομασία.[1] Αυτή η θέα και η διπλανή φουμαρολική περιοχή με πολλές όνσεν (ιαματικές θερμές πηγές) έχουν καταστήσει το Αζούμα προσφιλή τουριστικό προορισμό.

Ο επαρχιακός δρόμος Μπαντάι-Αζούμα διέρχεται κάτω από τον κρατήρα του ηφαιστείου, επιτρέποντας στους περιηγητές να οδηγήσουν μέχρι απόσταση λίγων λεπτών με τα πόδια από αυτόν, και από άλλα μονοπάτια πεζοπορίας του βουνού. Υπάρχει επίσης κέντρο επισκεπτών πάνω στον δρόμο, όπου βρίσκονται φαγάδικα, χώρος σταθμεύσεως αυτοκινήτων και στάση λεωφορείων που έρχονται απευθείας από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλεως Φουκουσίμα.Το ηφαιστειακό στρώμα του Αζούμα περιλαμβάνει αρκετές ηφαιστειακές λίμνες, μεταξύ των οποίων οι «Πέντε χρωματιστές λίμνες»γνωστές και ως «Μάτι της Μάγισσας», φωλιασμένες στην κορυφή Ισσαϊκιόουψόμετρο 1.949 μέτρα του όρους Αζούμα. Το όνομά τους οφείλεται στο ότι το χρώμα των νερών τους μεταβάλλεται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Υπάρχουν επίσης οι λίμνες Κάμα και Όκε. Το υψηλότερο σημείο μέσα στα όρια του δήμου της Φουκουσίμα είναι η ύψους 1.974 μέτρων κορυφή Χιγκάσι-Αζούμα του όρους Αζούμα, στα δυτικά.

Όρος Μπαντάι

Το Μπαντάι βρίσκεται στο βόρειο άκρο του ηφαιστειακού τόξου της Ιαπωνίας. Κοντά στο βουνό βρίσκονται τα ηφαίστεια Αζουμα-γιάμα και Ανταταρα-γιάμα. Το ίδιο το Μπαντάι είναι είναι σύνθετο ηφαίστειο, το οποίο αποτελείται από πολλά αλληλοκαλυπτόμενα ανδεσιτικά στρωματοηφαίστεια. Η ψηλότερη κορυφή του Μπαντάι είναι το Ο-Μπαντάι, το οποίο έχει ύψος 1.819 μέτρα. Άλλες κορυφές περιλαβάνουν τα Κουσιγκαμίνε (1.636 μέτρα) και το Ακαχανι-γιάμα (1.430 μέτρα). Το Ο-Μπαντάι βρίσκεται σε μια καλντέρα με σχήμα πετάλου, η οποία δημιουργήθηκε από την κατάρρευση ενός παλιότερου ηφαιστείου πριν 40.000 χρόνια, η οποία συνοδεύτηκε από πλινιακή έκρηξη. Πριν την έκρηξη του 1888 υπήρχε άλλη μία κορυφή, η Κο-Μπαντάι, η οποία είχε ύψος 1.760 μέτρα, αλλά καταστράφηκε από την έκρηξη. Η έκρηξη κατέστρεψε την γύρω περιοχή και δημιούργησε αρκετές λίμνες και βάλτους. Σήμερα γύρω από το βουνό βρίσκεται πυκνό δάσος.[1]

Ηφαίστειο Σακουρατζίμα

Το Σακουρατζίμα αποτελείται από τρεις κορυφές, την Κίτα-ντάκε (βόρεια κορυφή), Νάκα-ντάκε (κεντρική κορυφή) και Μινάμι-ντάκε (νότια κορυφή), η οποία είναι τώρα ενεργή. Η Κίτα-ντάκε είναι η ψηλότερη, με ύψος 1.117 μέτρα. Το ηφαίστειο είναι σήμερα ένα από τα πιο ενεργά της Γης, καθώς από το 1955 και μετά είναι σχεδόν συνεχώς ενεργό. Η ηφαιστειακή χερσόνησος βρίσκεται απέναντι από την πόλη Καγκοσίμα και σε απόσταση μόλις οχτώ χιλιομέτρων από αυτή και έχει έκταση 77 τετραγωνικά χιλιόμετρα

ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Όρος Φούτζι

Το ψηλότερο βουνό της Ιαπωνίας, θεωρείται ιερό και αποτελεί σύμβολο της νησιωτικής αυτής χώρας.

Το Φούτζι αποτελεί ένα από τα τρία ιερά βουνά της Ιαπωνίας και αντίθετα με ό,τι συμβαίνει με άλλα ιερά βουνά, δε θεωρείται ιερόσυλο το να αναρριχηθεί κανείς σε αυτό.

Ουσιαστικά, η αναρρίχησή του αποτελεί μέρος ενός προσκυνήματος και προσελκύει πολλούς ορειβάτες και περιηγητές, ενώ στην κορυφή του βρίσκεται ένας ναός της θεάς Sengen-Sama.

Η ανάβαση απαιτεί από 3 ως 7 ώρες, ενώ η κατάβαση από 2 ως 5 και η διαδρομή υποδιαιρείται σε 10 «σταθμούς» με ασφαλτοστρωμένους δρόμους μέχρι τον πέμπτο, σε υψόμετρο 2.300 μέτρα.

Σε όλη τη διαδρομή, από τους πρόποδες του βουνού, μέχρι την κορυφή του, υπάρχουν διάφορα αξιοθέατα, όπως παλαιά ιερά, τσαγιερί και καταφύγια και φυσικά εντυπωσιακή άγρια ζωή.

Δεν επιτρέπεται η κατασκήνωση πάνω από τον «πέμπτο σταθμό» του Φούτζι, καθώς η περιοχή εκεί, έχει οριστεί ως εθνικό πάρκο.

Η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ της βάσης και της κορυφής του βουνού είναι περίπου 20 βαθμοί και παρόλο που το καλοκαίρι είναι ζεστό στην Ιαπωνία, η θερμοκρασία στην κορυφή του Φούτζι τον Αύγουστο, μπορεί να φτάσει και κάτω από το μηδέν.

Το ιερό βουνό της Ιαπωνίας, έχει μαγέψει και… παραπλανήσει πολλούς, όσον αφορά στην ύπαρξη, την ιστορία και το συμβολισμό του.

Όρος Κίτα

Το Όρος Κίτα είναι το δεύτερο υψηλότερο βουνό της Ιαπωνίας, μετά το γνωστό όρος Φούτζι. Το Κίτα αποτελεί μέλος της οροσειράς Ακαΐσι, που είναι γνωστή και στην Ιαπωνία ως «Νότιες Ιαπωνικές Άλπεις»και βρίσκεται στον Νομό Γιαμανάσι, στο μεγαλύτερο νησί της χώρας, το Χονσού. Η κορυφή του Κίτα έχει υψόμετρο 3.193 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, δηλαδή το βουνό είναι κατά 583 μέτρα χαμηλότερο από το Φούτζι και ένα από τα 21 όρη της Ιαπωνίας που υπερβαίνουν σε ύψος τις τρεις χιλιάδες μέτρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *